Okulda Yaşam

OKULDA YAŞAM

Yükseliş Kolejlerinde ekip çalışması vardır. Öğrenciler ve öğretmenler arasındaki disiplinli çalışma, herkesin aynı hedefe odaklanmasını sağlar.

“Mürettebat farklı yönlere kürek çekiyorsa, kaptanın limanı görmesi hiçbir işe yaramaz.” (İ. Q. Adams)

Başarı kendine güvenen, saygı duyan; başkalarına da aynı ölçüde güvenen ve saygı duyan öğretmenlerle gerçekleşir. Yükseliş Kolejleri; öğrencisine değer verir, onlarla sıcak ilişkiler kurar, onları yüreklendirir. Bir işi yapmaz, yaptırır.

“Öğrencilerinize saygı ve sevgi gösterin. Onlara hak ettikleri değeri verin. Onlarla sık iletişim kurun, onları heyecanlandırın, teşvik edin ve onlara inanın; sonrada yollarından çekilin…”

Yükseliş Kolejlerinde her öğrenci önemli bir değerdir; öğrencilere güvenilir ve çok iyi davranılır. Bu yüzden Yükseliş Kolejlerinde başarıyı yakalamak kolaydır.

“İnsanlara güvenin, size karşı dürüst olacaklardır; onlara çok iyi davranın, size kendilerini en iyi şekilde göstereceklerdir.” (R.W.Emerson)

Yükseliş Kolejlerinde iyi bir yönetim ve öğretim kadrosunun yanı sıra iyi bir mekâna da önem verilir. Dersler; aydınlık, insanın içini ferahlatan, klimalı ve kaloriferli sınıflarda yapılır. Bir anlamda Yükseliş Kolejlerinde iç güzellik dış güzellikle bütünleşir.

“Sanat bir bütündür. Ne yalnızca bir içerik ne de görselliktir; içerikle görselliğin yaratıcılığın doruğunda buluşmasıdır.”

Yükseliş Kolejlerinde her öğretmen bir liderdir. Branşında kendini kanıtlamış, deneyimli, sıcak, sevecen, özverili, öğrencileri iyi yönlendirebilen, gerektiğinde otoriter öğretmenlerden kurulu Yükseliş Kolejlerinde başarıya giden yol, engellerden arındırılmıştır.

“Liderlik, insanlara yaptırmak istediğiniz şeyleri sanki kendileri öyle istiyormuş gibi yaptırma sanatıdır.” (D.Eisenhower)

Yükseliş Kolejleri kurulduğundan bu yana hep en iyi olmanın uğraşını vermiş, elde ettiği başarılarla yetinmemiş, daha iyinin peşinden koşmuştur. Bu yönüyle çevresinde bir saygınlık kazanmış, örnek gösterilen bir eğitim öğretim kurumu olmuştur.

“Eğer eylemleriniz başkalarına daha fazla şey hayal etmeleri, daha fazla şey öğrenmeleri, daha fazla şey yapmaları konusunda ilham veriyorsa, siz bir lidersiniz.” (İ. Q. Adams)

Yükseliş Kolejlerinde başarı iyi bir yönetim ve bu yönetimle uyum içinde olan iyi öğretmenlerle gerçekleşir. İyi bir yönetim ve öğretim kadrosuna sahip Yükseliş Kolejlerinde başarıyı elde etmek olağan bir durumdur.

“Gömleğin ilk düğmesi yanlış iliklenince diğerleri de yanlış gider.” (C. Bruno)

Bir kurumda başarılı olmak isteniyorsa herkes çok çalışmalı ve aynı noktayı hedeflemelidir. Yükseliş Kolejlerinde çok çalışılır ve hedeflenen noktaya ulaşılır.

“Başarılı bir ekibin pek çok eli, ancak bir beyni vardır.” (B. Bethel)

Yükseliş Kolejlerinde her öğrenciye eşit ilgi gösterilir. Kişiler zekâ farklılıklarına göre değer bulmaz. Önemli olan her zekânın geliştirilmesi ve zekâya işlerlik kazandırılmasıdır. Her zekânın tutunabileceği bir dal mutlaka vardır. Doğru olan da bunun bilincinde olmak ve bunu öğrencilere verebilmektir.

“İnsan zekâsını tanrılaştırmamak gerek; zekânın gücü tabii ki çok büyük, ancak kişiliği yok.” (A. Einstein)

Yükseliş Kolejlerinde öğrenciyi başarıya götüren etmenlerden biri de yayınlardır. Başarılı, deneyimli, titiz, üstün bilgiye ve test tekniğine sahip öğretmenlerce hazırlanan yayınlarımız öğrencinin başarıya ulaşmasında güvenilir birer kaynaktır.

“Alet işlet el övünür.” derlerse de inanmayın, aleti de yapan eldir çünkü. (Tevfik Fikret)

Yükseliş Kolejleri, size zorlukları yenmenin, engelleri aşmanın yollarını mutlaka gösterecektir. Çünkü Yükseliş Kolejlerinde temel ilke: “Çalışmak, çalışmak, çalışmak”tır.

“Her yolun bir girişi olduğu gibi, bir çıkışı da mutlaka vardır. Önemli olan doğru yolu bulmaktır.”

Yükseliş Kolejlerinde Türkiye dereceleri elde etmek bir eğitim kurumunun başarısını yansıtabilir ama yeterli değildir. Önemli olan her öğrencinin bir değer olduğunu görebilmek ve bu değerlerin başarıya ulaşmasını sağlamaktır. Yükseliş Kolejleri bu başarının yükünü taşımaktan gurur duymaktadır.

“Taşı delen suyun gücü değil damlaların sürekliliğidir.” (Çin Atasözü)