Okul Birimleri

Akıl Oyunları Sınıfı

Akıl Oyunları ile öğrenciler günlük hayatta karşılarına çıkacak; üretkenlik, düşünme becerileri, görsel algı gibi konulara odaklanmaktadırlar. Bu özel sınıftaki her oyun öğrencilerimizin farklı yeteneklerinin ortaya çıkmasına ve yeteneklerinin geliştirmesine yardımcı olmaktadır.

Akıl Oyunları sınıfımız öğrencilerin zeka gelişimlerine katkı sağlayacak şekilde dizayn edilmiş 30-35 m2 sınıflarımızda stratejik düşünme becerileri ve üretkenlik ile ilgili oyun gruplarımızla  maksimum 20 kişilik sınıf mevcuduyla ders işlenmektedir.

• Mangala
  • Reverse
  • Q-Bitz, Pattern Play
  • Kapla
  • Soma Küpü
  • Sikippity

Bahçemiz

Laboratuvar

Hayatta en hakiki mürşit, ilimdir, fendir. Yalnız ilmin ve fennin, yaşadığımız her dakikadaki safhalarının gelişimini anlamak ve ilerlemeleri zamanında takip etmek şarttır. Bin, iki bin, binlerce yıl önceki ilim ve fen lisanının koyduğu kuralları, şu kadar bin yıl sonra bugün aynen uygulamaya kalkışmak elbette ilim ve fennin içinde bulunmak değildir. 1924

Gazi Mustafa Kemal Paşa

Bu Doğrultuda Bölümümüzün Hedefleri Şu Şekilde Sıralanabilir:
Deney ve proje çalışmalarının yapıldığı fen bilimleri laboratuvarında öğrencilerimiz; gözlem yapma, soru sorma, fikir ileri sürme, tahmin etme, iletişim kurma, neden sonuç ilişkisini kavrama becerilerini kazanıyorlar. Okul öncesinden 12 sınıfa kadar bütün sınıflar tarafından düzenli olarak kullanılan laboratuvarda yapılan çalışmalar bir bilim insanı titizliğinde, seçici ve dikkatli bir programla yürütülmekte ve öğrencilerin derslere aktif olarak katılması sağlanmaktadır.

Yükseliş Koleji Bilim Kampüsü fen bilimleri laboratuvarı yüksek teknolojinin gerektirdiği tüm laboratuvar malzemeleriyle, mikroskop, doküman, bilgisayar ve akıllı tahtalar ile donatılmıştır. Laboratuvarların fiziki yapıları ve teknik donanımları ile deney yapmayı zevkli hale getirmektedir. Böylelikle öğrencilerin bu ortamlarda yapılan deneylerle, konuları daha iyi kavraması sağlanmaktadır. Deneyler, ders öğretmenlerinin gözetiminde öğrenciler tarafından yapılmaktadır. Deneyimler proje ve ödevlerle geliştirilmektedir.

Sınıflar

Yükseliş Kolejleri olarak öğrencilerimizin konforuna önem veriyoruz.

Öğrencilerimize maksimum 20 kişilik sınıflarda yüksek standartlarda eğitim veriyor ve öğrencilerimizin daha kaliteli bir eğitim alabilmeleri için sınıflarımızı; “dikkat yoğunluğu” ilkesini göz önüne alarak, onların azami konsantrasyonlarını sağlayan ergonomi özellikte üretilmiş, PPC’nin vücut ısısına duyarlılığı ile çabuk ısınan, kaygan olmayan, ortopedik sırt kavisini dikkate alarak, çocuklarımızın sağlıklı gelişimlerini düşünerek ortopedistlerin önerisi doğrultusunda sıra ve masalar seçilmiştir.

Sırt kısımlarında bulunan kavis ile bel kemiğini sağlı ve sollu destekleyerek omuriliğini koruyan masa ve sandalyeler ile çocuklarımız ders dinlerken daha rahattırlar.

Ayrıca her sınıfın öğrencisine ait kişisel dolap ve raf bulunmaktadır. Okulumuzun bütün sınıfları “Akıllı Tahta” ile donatılıp “Akıllı Sınıf” özelliği taşımaktadır. Akıllı Tahta kullanımının faydaları; pratik bilgi aktarımında verimli olduğu için eğitimde önemli bir yere sahiptir, farklı öğrenme alanlarına hitap eder,görsellik sağlaması nedeniyle öğrencilerin dersi daha dikkatli dinlemelerini,derste öğrencilerin daha aktif olmasını ve en önemlisi de zamandan tasarruf etmeyi sağlar. Sınıflarımız, öğrencilerimizin dikkati ve sağlığı göz önüne alınarak havalandırma, temizlik ve aydınlatma sistemlerine kadar bütün ihtiyaçlar düşünülerek hazırlanmıştır.

İlkokul

Ortaokul