Tarihçe

Yükseliş Kolejleri 1962 yılında Ankara Bahçelievler’de küçük bir binada öğretim hayatına başlamıştır. 1967 de uzun yıllar faaliyet sürdüreceği Ankara Maltepe ve Söğütözü’nde ki modern tesisleri inşa edilerek, eğitim planını uygulama fırsatını bulmuştur.

Bu plana göre; Anaokul, İlkokul, Ortaokul ve Lise kısımlarından oluşan Yükseliş Kolejleri, çok kısa sürede marka devi olmayı başarmış, Türkiye’de ilk kurulan özel okullar arasında yer almıştır. Yükseliş Kolejleri ortaokul ve lise bölümlerinde yatılı ve gündüzlü eğitimini uzun yıllar sürdürmüştür. Yükseliş Kolejleri 1967 yılında reorganize edilerek, Makine Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği ve Mimarlık bölümlerinden oluşan Ankara Özel Mimarlık ve Mühendislik Okulu kurularak Yüksekokul alanında eğitim vermeye başlamıştır.

1969 yılında Türkiye’nin ilk Yabancı Diller Okulu’da Yükseliş Özel Öğretim Kurumları bünyesinde yer almıştır. Yine 1969 yılında bir kısım derslerde yabancı dille öğretim yapmaya başlamıştır.

1962’de 31 öğrenci ile faaliyete geçen Yükseliş Kolejleri onbinlerce öğrenci mezun ederek, ülkemizin eğitim-öğretiminde binlerce bilim insanı, sanatçı, siyasetçi yetiştirmiştir. 2002 yılında TOBB Üniversitesine devredilmiş olup 2012’de beri Ankara, Adana, Diyarbakır, Hatay, İzmir, Antalya, Van Malatya ve Şanlıurfa illerinde, geçmişten gelen yükseliş ruhunu geleceğe taşımaktadır.

Modern eğitim donanımları, anaokulundan itibaren kodlama dersleri, Stem-Maker Eğitimi, Bilim ve Uzay Akademileri, Yabancı Diller Akademileri, Sanat ve Spor Akademileri ile ülkemizin geleceğini; bilimin ışığında modern dünyaya uyumlu, bilimsel ve deneysel beceri kazanmış, analitik düşünebilen, vatan, millet sevgisi taşıyan bireyler yetiştirerek bu kutlu yolculuğa devam etmektedir.