Eğitim ve Öğretim

ANADOLU LİSESİ

Yükseliş Koleji Bilim Kampüsü Anadolu Lisesinde;

Kendini iyi tanıyıp ilgi ve yeteneklerine göre geliştirebilen, yaşadığı topluma sorumluluk duygusu içerisinde değer katan, farklılık yaratan, sorgulayan ve araştıran bireyler yetişir.

Bu doğrultuda okulumuzda;

Analitik düşünmeyi teşvik eden Bilim Akademisi,

Gelişen teknolojiyle bağlantılı olarak 10D Dof cihazı, Z-Space ve planetaryum çalışmalarıyla, Uzay Akademisi,

Dünya ile entegrasyonu sağlayan Dil Akademisi,

Dünya’ya farklı ve estetik gözlerle bakmayı sağlayan Sanat Akademisi,

Sağlıklı nesiller için Spor Akademisi,

Gelenek göreneklerine bağlılık ve öz saygıyı geliştirmek için Değerler Akademisi ile kanıksanmış eğitimin dışında eğitim verir. Ayrıca üniversite tanıtım gezileri ve kariyer günleri Avrupa’daki öğrencilerle entegrasyon sağlayacak Erasmus projeleri, bilimsel gelişim için TÜBİTAK projeleri, üniversite ile ortaklaşa gerçekleştirilen yönetimsel ve bilimsel çalışmaların yanında girişimcilik seminerlerine de önem verilmektedir.

9 ve 10. sınıflarımızdaki benlik kazanımı, oryantasyon çalışmaları, MEB müfredatına ek olarak kazanım odaklı akademik eğitim, sosyal ve kültürel kulüp çalışmaları, analitik düşünme becerisini geliştirmek için kodlama ve robotik dersleri, metin okuma ve anlam bilgisi, temel matematik becerileri dersleri.