Üniversite Hazırlık Birimi

Yükseliş Kolejlerinde öğrencilerimiz, lise öğrenimleri sonunda istedikleri üniversite ve bölümlere girebilmek için, Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ve Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS)’ndan oluşan bir dizi sınav süreci yaşamaktadırlar. Bu sınavlarda başarı, etkin bir lise öğreniminin yanı sıra, sistemli ve etkin bir üniversite hazırlık çalışmasının, YGS ve LYS’ye yönelik kapsamlı bir hazırlığın da yapılmasına bağlıdır.

AKADEMİK TAKİP PROGRAMI (ATP)

Yükseliş Kolejlerinde kısa adı ATP olan programımızda hedef, öğrencilerin mutlak başarısıdır. Sürekli olarak Rehberlik Koordinasyon Merkezi takibinde olan öğrencimiz ‘’Akademik Takip Sınavı’’sonuçlarına göre eksik kaldığı, anlamadığı tüm dersler ve konularda eksiklerini giderebilme fırsatı bulmaktadır. Müfredat saatleri dışında verilen takviye dersler sayesinde branş öğretmenleri, eğitim koçu ve Rehberlik Koordinasyon Merkezi işbirliği ile öğrencinin tüm eksikleri hızlı bir şekilde giderilebilmektedir. Başarı odaklı çalışan bu programda amaç; akademik anlamda kaygı yaşamayan, sorunların üzerine gidebilen, eksik yönlerini tamamlayabilen ve hedefine ulaşabilen bireyler yetiştirmektir. Yükseliş Kolejlerinde konuların öğrenilme oranları, tekrar eden hatalar, yeniden ele alınması gereken konuların belirlenmesi ve akademik bölüm başkanlıklarına iletilmesi Yükseliş Kolejlerinde YGS/LYS Kurulunda tüm okulun ve ayrı ayrı her öğrencinin YGS/LYS ve ADS’lerdeki gelişimlerinin izlenmesi Yükseliş Kolejlerinde YGS/LYS Kurulunda, sunulan raporlar üzerinden ve yapılan değerlendirmeler sonrasında, yeni çalışma stratejisi belirlenmesi programımızın hedefleri arasındadır.

Broşür için Tıklayınız.

2020-2021 Eğitim Öğretim Yılında Yükseliş Kolejleri

Yükseliş Koleji Anadolu Lisesinde öğrencilerin istek ve yetenekleri doğrultusunda çok yönlü bir eğitim verilir. Öğrencilerin kendilerini geliştirmesine olanak sağlayıp yeteneklerine uygun alanlara yönelmeleri, aynı zamanda doğru meslek ve üniversite seçimi için yoğun rehberlik çalışmaları yapılır. Öğrencilerin yoğun ve akademik çalışmaları, çok çeşitli sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif etkinliklerle desteklenmektedir.

Akademik Kadro

Akademik Kadromuz; alanında uzman, akademik bilgisi tam, öğrencilerle iletişimi kuvvetli öğretmenlerden oluşmaktadır. Öğrencilerimiz dershane deneyimi olan öğretmenlerle sınav odaklı bir eğitim almaktadır. Bu eğitimde bol bol test çözümü, materyallerle desteklenen eğitim yer alacağı için öğrenciler dersleri sıkılmadan dinleyecek ve derslerden büyük keyif alacaklardır.

Ölçme ve Değerlendirme

Yükseliş Kolejleri Genele Merkez binası Ankara Kızılay’dadır. Ankara/Bağlıca, Ankara/Batıkent, Ankara/Polatlı, Ankara/Eryaman, Adana, İskenderun, Samandağ, Şanlıurfa, Malatya, Diyarbakır, Van, Antalya ve İzmir’de şubeleri bulunan Yükseliş Kolejlerinde tarama ve deneme sınavları tüm şubelerde aynı anda uygulanıp değerlendirilir. Merkez odaklı yapılan ölçme ve değerlendirme işlemleri başarıyla gerçekleştirilir.

Rehberlik

Yükseliş Kolejlerinde uzman rehberlik ve danışmanlık faaliyetleri eğitim sistemimizin merkezinde yer almaktadır. Öğrencilerin sadece akademik değil duygusal ve sosyal gelişimleri de velilerle düzenli aralıklarla paylaşılır. Öğrencilere belirli aralıklarla testler uygulanır. Bu testlerin sonuçlarına göre yeteneklerine uygun alanlara yönelmeleri sağlanır. Aynı zamanda doğru meslek ve üniversite seçimi için yoğun rehberlik çalışmaları yapılır. Tüm sınıfların mutlak bir sınıf danışman öğretmeni ve koordinasyonlu çalışan mental danışman rehberi bulunmaktadır.