Üniversite Hazırlık Birimi

Yükseliş Kolejlerinde öğrencilerimiz, lise öğrenimleri sonunda istedikleri üniversite ve bölümlere girebilmek için, Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ve Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS)’ndan oluşan bir dizi sınav süreci yaşamaktadırlar. Bu sınavlarda başarı, etkin bir lise öğreniminin yanı sıra, sistemli ve etkin bir üniversite hazırlık çalışmasının, YGS ve LYS’ye yönelik kapsamlı bir hazırlığın da yapılmasına bağlıdır.

AKADEMİK TAKİP PROGRAMI (ATP)

Yükseliş Kolejlerinde kısa adı ATP olan programımızda hedef, öğrencilerin mutlak başarısıdır. Sürekli olarak Rehberlik Koordinasyon Merkezi takibinde olan öğrencimiz ‘’Akademik Takip Sınavı’’sonuçlarına göre eksik kaldığı, anlamadığı tüm dersler ve konularda eksiklerini giderebilme fırsatı bulmaktadır. Müfredat saatleri dışında verilen takviye dersler sayesinde branş öğretmenleri, eğitim koçu ve Rehberlik Koordinasyon Merkezi işbirliği ile öğrencinin tüm eksikleri hızlı bir şekilde giderilebilmektedir. Başarı odaklı çalışan bu programda amaç; akademik anlamda kaygı yaşamayan, sorunların üzerine gidebilen, eksik yönlerini tamamlayabilen ve hedefine ulaşabilen bireyler yetiştirmektir. Yükseliş Kolejlerinde konuların öğrenilme oranları, tekrar eden hatalar, yeniden ele alınması gereken konuların belirlenmesi ve akademik bölüm başkanlıklarına iletilmesi Yükseliş Kolejlerinde YGS/LYS Kurulunda tüm okulun ve ayrı ayrı her öğrencinin YGS/LYS ve ADS’lerdeki gelişimlerinin izlenmesi Yükseliş Kolejlerinde YGS/LYS Kurulunda, sunulan raporlar üzerinden ve yapılan değerlendirmeler sonrasında, yeni çalışma stratejisi belirlenmesi programımızın hedefleri arasındadır.