YÜKSELİŞE GEÇİŞ SINAVI (YGS)

Öğrencimiz Yükseliş Kolejlerine giriş anında Klinik Psikolog, Rehberlik Koordinasyon Merkezi, Görsel Sanatlar Öğretmeni, Müzik Öğretmeni ve Beden Eğitimi Öğretmeni tarafından mülakata alınmaktadır. Mülakat sonunda konu analizli bir şekilde sonuçlandırılacak test ile öğrencimizin kişisel özellikleri ve eğitim durumu tespit edilmektedir. Ortaya çıkan sonuçlar doğrultusunda eğitim koordinatörümüz tarafından hazırlanan rapor velilere sunulacaktır. Hazırlanan rapor sayesinde uzman ve deneyimli kadromuz ile öğrencimizin yükselişini birlikte izleme imkanını sizlere sunacağız.

AKADEMİK TAKİP PROGRAMI (ATP)
Yükseliş Kolejlerinde kısa adı ATP olan programımızda hedef, öğrencilerin mutlak başarısıdır. Sürekli olarak Rehberlik Koordinasyon Merkezi takibinde olan öğrencimiz ‘’Akademik Takip Sınavı’’ sonuçlarına göre eksik kaldığı, anlamadığı tüm dersler ve konularda eksiklerini giderebilme fırsatı bulmaktadır. Müfredat saatleri dışında verilen ek takviye dersler sayesinde branş öğretmenleri, eğitim koçu ve Rehberlik Koordinasyon Merkezi işbirliği ile öğrencinin tüm eksikleri hızlı bir şekilde giderilebilmektedir. Başarı odaklı olan bu programda amaç; akademik anlamda kaygı yaşamayan, sorunların üzerine gidebilen, eksik yönlerini tamamlayabilen ve hedefine ulaşabilen bireyler yetiştirmektir.

ÇAPRAZ DENETLEME SİSTEMİ

Yükseliş Kolejlerinde bu programımızda hedef; yapılacak AR-GE çalışmaları sayesinde eğitim kalitesini yükseltmektir. Kendi alanında derse giren ,öğrencilerini yakın takibe alan başarının mimarı saydığımız öğretmenlerimiz büyük bir aile yapısı içerisinde birbirlerini denetlemektedirler. Aynı branşta görev yapan iki öğretmenimizin belirli periyotlarda, ATP sistemine bağlı olarak öğrenci değişim sistemi sayesinde birbirlerinin
denetleyicisi olarak derslerine girmesi ile meydana gelen programımızın amacı; öğrenci veli memnuniyetini artırmak
ve öğrencinin almış olduğu eğitimi yakında takip ederek,‘’Öğretmen Başarı Sistemi’’ni oluşturmaktır.